Pravila učešća u dm rekreativnoj ženskoj utrci

Proslavimo 15. dm rođendan! Budi dio dm rođendanske priče i ženskom utrkom. Iako 4. po redu, ovogodišnja dm ženska utrka održat će se u posebnom formatu. Iako ćemo trčati svako za sebe, na lokaciji po želji, ipak ćemo biti dio zajedničke, rođendanske dm priče. U godini kada različitim aktivnostima obilježavamo 15. dm rođendan, i ženska utrka jedna je od njih. 3,5 kilometra možete istrčati ili prošetati, same ili u društvu, naravno u skladu s aktuelnim mjerama zbog pandemije. Zatim se fotografišite u učesničkoj majici, te tu fotografiju sa podacima o istrčanom vremenu postavite na web stranicu utrke. Nakon što sve fotografije i podaci o trčanju učesnica pristignu, slučajnim odabirom nagrađujemo 15 učesnica sa 15 posebnih poklon paketa. Slanje fotografija i podataka o trčanju tj. učešće u nagradnoj igri nije obavezno.

U nastavku pročitajte više detalja o utrci, načinu i vremenu prijave:

 • PRIJAVE NA UTRKU I UPLATA KOTIZACIJU U PERIODU OD 24.5. DO 2.6.2021. BROJ PRIJAVA JE OGRANIČEN
 • TRAJANJE UTRKE: TRČATI MOŽETE BILO KADA I BILO GDJE U PERIODU OD 21.6. DO 28.6.2021.
 • Dužina utrke: 3,5 K
 • IZNOS KOTIZACIJE PO PRIJAVI: 7 KM
 • ZA SVE UČESNICE: DRI FIT MAJICA I POKLON PAKET
 • NAGRADNA IGRA: 15 POSEBNIH POKLON PAKETA ZA 15 UČESNICA

Prijave i uplate kotizacije:

Prijave i uplate kotizacije za 4. dm žensku utrku moguće su u periodu od 24.5. do 2.6.2021. putem https://dm-zenskautrka.ba/bs/registracija.

Kotizacija za učešće u utrci iznosi 7 KM. Uplata kotizacije se može izvršiti online uplatom uz pomoć bankovne kartice putem oficijelne stranice utrke www.dm-zenskautrka.ba ili općom uplatnicom na bilo kojem šalteru banke, pošte i putem internet bankarstva, za čije popunjavanje ćete upute primiti putem e-maila nakon izvršene prijave za utrku.

Prijavu za utrku i uplatu kotizacija je moguće izvršiti u periodu od 24.5. do 2.6.2021. godine. Prijave koje stignu nakon navedenog perioda, neće biti prihvaćene. Broj prijava je ograničen i Organizator zadržava pravo povećati ili smanjiti broj učesnica u bilo kojem trenutku.

Preuzimanje poklon paketa:

Učesnice koje su se u skladu sa pravilima utrke registrovale i izvršile uplatu kotizacije, u obavezi su da svoje učesničke majice i poklon pakete preuzmu u dm prodavnici odabranoj prilikom prijave na utrku. Preuzimanje poklon paketa u dm prodavnicama moguće je u periodu od 18.6. do 28.6.2021. godine.

Ukoliko osoba koja je uplatila kotizaciju ne može učestvovati u utrci, kotizacija može biti prenijeta na drugu osobu. Kotizacija prenijeta na drugu osobu će biti validna samo u slučaju da je Organizator obaviješten o prijenosu prava na učešće druge osobe putem e -maila info@dm-zenskautrka.ba najkasnije do 27.6.2021.

Trajanje utrke

Trčanje će se odvijati bilo kada u periodu od 21.6. do 28.6.2021. Svaka učesnica sama bira kada, gdje i koliko će trčati ili hodati u navedenom periodu. Zadata kilometraža je 3,5 K. Broj pretrčanih/pređenih kilometara i vrijeme možete evidentirati aplikacijom za trčanje po svojoj želji. Evidentiranje vremena nije obavezno.

Prijava rezultata

Nakon uspješne registracije (koja podrazumijeva uplatu kotizacije) na Vašu e-mail adresu ćete dobiti e-mail sa jedinstvenim registracijskim kodom od 10 karaktera. Taj kod ćete koristiti za prijavu Vašeg rezultata i učešće u nagradnoj igri na https://dm-zenskautrka.ba/

Opcija za prijavu rezultata i slanje fotografija će biti dostupna od 21.6. do 28.6.2021. godine.

Pored unosa registracijskog koda, imena i prezimena i fotografije u majici utrke, u zavisnosti od toga da li ste rutu istrčali/prošetali odjednom ili iz više dionica, možete unijeti sljedeće podatke:

 1. Ako ste rutu istrčali/prehodali odjednom, potrebno je da u formular unesete:
 • datum, vrijeme i broj pretrčanih/prehodanih kilometara (minimalno 3,5K) i jednu fotografiju zaslona aplikacije s rezultatom (odnosno screenshot) koji odgovara unesenim podacima.
 1. Ako rutu ne istrčite odjednom, potrebno je da u formular unesete:
 • za svaku dionicu posebno datum, vrijeme i broj pretrčanih/prehodanih kilometara i po jednu fotografiju zaslona aplikacije s rezultatom (odnosno screenshot) koji odgovara unesenim podacima i u zbiru čini minimalno 3,5K.

Nije obavezan unos podataka o istrčanom vremenu i pređenoj kilometraži. Rezultati neće biti javno objavljeni. Bit će objavljene u fotogaleriji samo fotografije trkačica koje su same poslale.

Nagradna igra – 15 poklon paketa za 15 trkačica

Nakon što sve učesnice postave fotografije u učesničkoj majici nakon utrke, slučajnim odabirom njih 15 ćemo nagraditi posebnim poklon paketima. Dobitnice će biti blagovremeno kontaktirane vezano za preuzimanje nagrada.

Kontakt

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane za utrku na raspolaganju su Vam: e mail: info@dm-zenskautrka.ba, obrazac na stranici te broj telefona 033 778 370 na koji možete pozivati svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

Opće informacije

Kompanija dm drogerie markt d.o.o. organizuje u periodu od 21.6. do 28.6. 2021. godine dm Rekreativnu žensku utrku, 3,5 K.

Organizator dm Rekreativne ženske utrke je kompanija dm drogerie markt d.o.o. u daljnjem tekstu Organizator. dm ženska utrka će se održati od 21.6. do 28.6.2021. godine. Ukupna dužina utrke iznosi 3,5 km.

Sigurnost trkačica

Sve učesnice prihvataju da trče na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima bilo kakvu odgovornost uslijed štetnog događaja za život, zdravlje ili imovinu trkačica.

Učesnici

 • Pravo učešća u utrci imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje na dan utrke imaju navršenih 13 godina, a koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci.
 • Sve učesnice svojom prijavom su saglasne da se na utrci takmiče na vlastitu odgovornost te da su upoznate s Pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati. Učesnica se prijavom odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje da je u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovu utrku čime daje saglasnost da može učestvovati u utrci.
 • Sve učesnice učestvuju na vlastitu odgovornost.

Ostalo

Prijavom na dm žensku utrku sve učesnice su saglasne da Organizator može koristiti fotografije koje su učesnice dostavile na e-mail ili web stranicu utrke za svoje interne potrebe i potrebe javne promocije događaja. Organizator će podatke učesnica koji su navedeni u formularima za prijavu na utrku i prijavu rezultata, izuzev ime i prezime učesnice, koristiti isključivo u svrhu identifikacije učesnica, komunikacije sa učesnicama po pitanju informacija o dm ženskoj utrci, evidencije plaćanja kotizacije i konfekcijskog broja dri fit majice. Ime i prezime učesnica će se koristiti u svrhu objave dobitnica posebnih poklon paketa.

Sve informacije i fotografije objavljene na oficijelnoj stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba i drugim dm kanalima komunikacije mogu biti preuzete i od strane ostalih medija i javnih glasila u cilju informisanja javnosti. Učesnice su saglasne da će njihovi lični podaci biti čuvani na zvaničnoj stranici utrke godinu dana od dana realizacije utrke. Organizator će interno čuvati rezultate utrke 5 godina u arhivi nakon čega će isti biti uništeni.