Pravila učešća u 1. dm ženskoj utrci

Kompanija dm drogerie markt d.o.o. organizuje 2.7.2017. prvu žensku utrku u Sarajevu. U nastavku su navedena Pravila učešća.

Opće informacije

 • Organizator prve dm ženske utrke je kompanija dm drogerie markt d.o.o. u daljnjem tekstu Organizator.
 • dm ženska utrka će se održati 2.7.2017. godine u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.
 • Ukupna dužina utrke iznosi 3,5 km. Startno mjesto i cilj su pozicionirani na istom lokalitetu.
 • Start utrke je u 10:00h na Vilsonovom šetalištu (iza zgrade Historijskog muzeja).
 • Trasu utrke možete vidjeti na Program utrke
 • Tokom trajanja utrke saobraćaj će biti zatvoren i ispred prve skupine učesnica osigurana je policijska pratnja (motocikl).
 • Kotizacija za utrku iznosi 8 KM. Uplata kotizacije se može izvršiti online uplatom uz pomoć kartice putem oficijelne stranice utrke www.dm-zenskautrka.ba ili općom uplatnicom na bilo kojem šalteru banke, pošte i putem internet bankarstva, za čije popunjavanje ćete upute primiti putem maila nakon izvršene prijave za utrku.
 • Prijavu za utrku i uplatu kotizacija je moguće izvršiti u periodu od 21.5. do 21.6.2017. Prijave koje stignu nakon navedenog perioda, neće biti prihvaćene.
 • Učesnice koje su se u skladu sa pravilima utrke registrovale i izvršile uplatu kotizacija, u obavezi su da svoje učesničke majice i startne brojeve preuzmu u petak 30.6.2017. godine u periodu od 17:00 do 20:00h ili u subotu 1.7.2017. godine u periodu od 10:00 do 19:00h na dm registracijskom punktu u Sarajevu, Vilsonovo šetalište iza zgrade Historijskog muzeja.
  Bez učesničke majice i broja učešće na utrci neće biti moguće.
 • Učesnice koje nisu iz Sarajeva ili iz drugog razloga nisu u mogućnosti preuzeti svoje startne brojeve u gore naznačenim terminima, potrebno je da se najkasnije do 29.6.2017. putem e-maila: info@dm-zenskautrka.ba prijave za preuzimanje startnog paketa na dan utrke. Preuzimanje će biti moguće najkasnije pola sata prije početka utrke, do 9:30 sati. 
 • Nakon utrke će biti organizovana ceremonija dodjele nagrada te dm utrka after run zabava za sve učesnice.

Sigurnost trkačica

Organizator preduzima sve moguće mjere vezane za sigurnost učesnica utrke. Svi učesnici prihvataju da trče na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima bilo kakvu odgovornost uslijed štetnog događaja za život, zdravlje ili imovinu trkača. Ljubimci (životinje) kao i bilo koje prevozno sredstvo na točkovima nisu dozvoljeni na trasi utrke ili na startu/cilju utrke osim po posebnom odobrenju organizatora. Ukoliko se iz bilo kojeg razloga utrka mora otkazati (vremenski uslovi, nepredviđeni događaji i sl), organizator će naknadno obavijestiti učesnike o eventualnom povratu kotizacije ili novom terminu utrke. Ukoliko osoba koja je uplatila kotizaciju ne može da učestvuje, kotizacija može biti prenijeta na drugu osobu s rokom do 20.6.2017. Organizator zadržava pravo da ne prihvati kotizaciju i učešće na utrci od onoga za koga smatra iz objektivnih razloga da ne treba da nastupi.

Učesnici

 • Pravo učešća imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje na dan utrke imaju navršenih 13 godina.
 • Sve učesnice svojom prijavom su saglasne da se na utrci takmiče na vlastitu odgovornost te da su upoznate s pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati. Učesnica se prijavom odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje da je u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovu utrke čime daje saglasnost da može učestvovati u utrci.
 • Organizator je osigurao medicinsku zaštitu skladno pravilima održavanja utrka. Medicinsko osoblje će biti na raspolaganju duž cijele trase utrke, a vozilo hitne pomoći samo na startu/cilju utrke.
 • Sve učesnice učestvuju na vlastitu odgovornost.
 • Sve učesnice će imati neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog davanja znaka za početak utrke do ulaska učesnica u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme takmičarki.

Startni broj se stavlja isključivo na prsa i mora biti vidljiv tokom cijele utrke. Takmičarke moraju tokom utrke uz startni broj imati i pripadajući čip bez kojeg njihov plasman neće biti zabilježen. U slučaju nepoštivanja pravila slijedi diskvalifikacija takmičarki.

Rezultati i nagrade

Neslužbeni rezultati utrke bit će objavljeni neposredno po završetku utrke, a najkasnije do 5.7.2017. Pravo na žalbu traje tri dana po objavi neslužbenih rezultata. Nakon isteka prava žalbe, rezultati postaju službeni.

Rezultati će biti objavljeni na svim oficijelnim dm online kanalima:

Sve učesnice će nakon utrke dobiti prigodan poklon organizatora, a za najbolje ostvareni plasman predviđene su nagrade, i to:

Za osvojeno prvo mjesto: 300 KM

Za osvojeno drugo mjesto: 200 KM

Za osvojeno treće mjesto: 100 KM

Za osvojeno od 4. do 13. mjesta: dm poklon kartica u vrijednosti od 50 KM.

Ostalo

Prijavom na utrku učesnice su saglasne da Organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Učesnice su saglasne da Organizator smije koristiti njihove lične podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe Organizatora.

Osvježenje je osigurano na startnom i ciljnom prostoru. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na službenoj stranici Organizatora www.dm-zenskautrka.ba

Organizator ne snosi troškove prevoza do mjesta utrke niti troškove parkinga.

Limit utrke

Limit za završetak utrke je 1,5 sat. Svi učesnici koji se zadese na stazi nakon isteka vremenskog limita, bit će zamoljeni da završe utrku trčeći ili hodajući trotoarom.

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane za utrku na raspolaganju su Vam: e mail: info@dm-zenskautrka.ba, obrazac na stranici te broj telefona 033 778 300 na koji možete pozivati svakim radnim danom u periodu od 08.00 do 16.00 sati.