Pravila učešća u dm rekreativnoj ženskoj utrci

Dobro došle na 5. dm žensku utrku! Stazu koju odaberete po vlastitoj želji, dužine 3,5 kilometra, možete istrčati ili prošetati, same ili u društvu. Zatim se fotografišite u učesničkoj majici, te ukoliko to želite, fotografiju sa podacima o istrčanom vremenu postavite na web stranicu utrke. Nakon što sve fotografije i podaci o trčanju učesnica pristignu, slučajnim odabirom nagrađujemo 15 učesnica sa 15 posebnih poklon paketa. Slanje fotografija i podataka o trčanju tj. učešće u nagradnoj igri nije obavezno.

U nastavku pročitajte više detalja o utrci, načinu i vremenu prijave:

 • PRIJAVE NA UTRKU U PERIODU OD 20.7. DO 3.8.2022. BROJ PRIJAVA JE OGRANIČEN NA 4000
 • TRAJANJE UTRKE: TRČATI MOŽETE BILO KADA I BILO GDJE U PERIODU OD 4.9. DO 11.9.2022.
 • Dužina utrke: 3,5 K
 • IZNOS KOTIZACIJE PO PRIJAVI: 10 KM. ZA ČLANICE DM ACTIVE BEAUTY PROGRAMA 7 KM.
 • ZA SVE UČESNICE: DRI FIT MAJICA, CEKER I POKLON PAKET.
 • NAGRADNA IGRA: 15 POSEBNIH POKLON PAKETA ZA 15 UČESNICA.

Prijave i uplate kotizacije:

Prijave za 5. dm žensku utrku moguće su u periodu od 20.7. do 3.8.2022. putem https://dm-zenskautrka.ba/bs/registracija.

Nakon izvršene prijave za utrku svim prijavljenim osobama stići će     e-mail sa informacijama o terminima i mjestu kupovine startnog paketa. Molimo vas da pažljivo unesete svoju tačnu e-mail adresu u formular kako biste na istu dobili sve potrebne povratne informacije. Prijave koje stignu nakon navedenog perioda, neće biti prihvaćene. Broj prijava je ograničen i Organizator zadržava pravo povećati ili smanjiti broj učesnica u bilo kojem trenutku.

Kotizacija za učešće u utrci iznosi 10 KM. Članice dm active beauty programa uz skeniranje digitalne dm active beauty kartice na kasi dobijaju pogodnost – plaćaju kotizaciju 7 KM.

Uplata kotizacije, odnosno kupovina startnog poklon paketa, se može izvršiti u periodu od 29.8. do 11.9.2022. godine isključivo direktno u dm prodavnici odabranoj prilikom prijave za utrku. Kupovina startnog paketa moguća je isključivo u navedenom periodu i isključivo u prodavnici odabranoj prilikom prijave na utrku.  

Sve prijavljene učesnice će na svoj e-mail koji su unijele prilikom prijave dobiti napomenu o plaćanju kotizacije tj. kupovini startnog paketa.

Trajanje utrke

Trčanje utrke će se odvijati bilo kada u periodu od 4.9. do 11.9.2022. Svaka učesnica sama bira kada, gdje i koliko će trčati ili hodati u navedenom periodu. Zadana kilometraža je 3,5 K. Broj pretrčanih/pređenih kilometara i vrijeme možete evidentirati aplikacijom za trčanje po svojoj želji. Evidentiranje vremena nije obavezno.

Prijava rezultata

Nakon prijave za učešće u utrci na Vašu e-mail adresu ćete dobiti e-mail sa jedinstvenim registracijskim kodom od 10 karaktera. Taj kod ćete koristiti za prijavu Vašeg rezultata i učešće u nagradnoj igri na  https://dm-zenskautrka.ba/

Opcija za prijavu rezultata i slanje fotografija će biti dostupna od 4.9. do 12.9.2022. godine.

Pored unosa registracijskog koda, imena i prezimena i fotografije u majici utrke, u zavisnosti od toga da li ste rutu istrčali/prošetali odjednom ili iz više dionica, možete unijeti sljedeće podatke:

 1. Ako ste rutu istrčali/prehodali odjednom, potrebno je da u formular unesete:
 • datum, vrijeme i broj pretrčanih/prehodanih kilometara (minimalno 3,5K) i jednu fotografiju zaslona aplikacije s rezultatom (odnosno screenshot) koji odgovara unesenim podacima.
 1. Ako rutu ne istrčite odjednom, potrebno je da u formular unesete:
 • za svaku dionicu posebno datum, vrijeme i broj pretrčanih/prehodanih kilometara i po jednu fotografiju zaslona aplikacije s rezultatom (odnosno screenshot) koji odgovara unesenim podacima i u zbiru čini minimalno 3,5K.

Nije obavezan unos podataka o istrčanom vremenu i pređenoj kilometraži. Rezultati neće biti javno objavljeni. Bit će objavljene u fotogaleriji samo fotografije trkačica koje su same poslale.

Nagradna igra – 15 poklon paketa za 15 trkačica

Nakon što sve učesnice postave fotografije u učesničkoj majici nakon utrke, slučajnim odabirom njih 15 ćemo nagraditi posebnim poklon paketima partnera utrke. Dobitnice će biti blagovremeno kontaktirane vezano za preuzimanje nagrada. U nagradnoj igri mogu učestvovati isključivo učesnice koje su izvršile uplatu kotizacije tj. startnog paketa.

Kontakt

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane za utrku na raspolaganju su Vam: e mail: info@dm-zenskautrka.ba, obrazac na stranici te broj telefona 033 778 370 na koji možete pozivati svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 sati.

Opće informacije

Kompanija dm drogerie markt d.o.o. organizuje u periodu od 4.9. do 11.9.2022. godine dm Rekreativnu žensku utrku, 3,5 K.

Organizator dm Rekreativne ženske utrke je kompanija dm drogerie markt d.o.o. u daljnjem tekstu Organizator. dm ženska utrka će se održati od 4.9. do 11.9.2022. godine. Ukupna dužina utrke iznosi 3,5 km.

Sigurnost trkačica

Sve učesnice prihvataju da trče na vlastitu odgovornost. Organizator ne preuzima bilo kakvu odgovornost uslijed štetnog događaja za život, zdravlje ili imovinu trkačica.

Učesnici

 • Pravo učešća u utrci imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje na dan utrke imaju navršenih 13 godina, a koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci.
 • Sve učesnice svojom prijavom su saglasne da se na utrci takmiče na vlastitu odgovornost te da su upoznate s Pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati. Učesnica se prijavom odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje da je u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovu utrku čime daje saglasnost da može učestvovati u utrci.
 • Sve učesnice učestvuju na vlastitu odgovornost.

Ostalo

Prijavom na dm žensku utrku sve učesnice su saglasne da Organizator može koristiti fotografije koje su učesnice dostavile na e-mail ili web stranicu utrke za svoje interne potrebe i potrebe javne promocije događaja. Organizator će podatke učesnica koji su navedeni u formularima za prijavu na utrku i prijavu rezultata, izuzev ime i prezime učesnice, koristiti isključivo u svrhu identifikacije učesnica, komunikacije sa učesnicama po pitanju informacija o dm ženskoj utrci, evidencije plaćanja kotizacije i konfekcijskog broja dri fit majice. Ime i prezime učesnica će se koristiti u svrhu objave dobitnica posebnih poklon paketa.

Sve informacije i fotografije objavljene na oficijelnoj stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba drugim dm kanalima komunikacije mogu biti preuzete i od strane ostalih medija i javnih glasila u cilju informisanja javnosti. Učesnice su saglasne da će njihovi lični podaci biti čuvani na zvaničnoj stranici utrke godinu dana od dana realizacije utrke. Organizator će interno čuvati rezultate utrke 5 godina u arhivi nakon čega će isti biti uništeni.