Pravila učešća u dječijoj utrci

Kompanija dm drogerie markt d.o.o. organizuje dm Dječiju utrku 9.6.2019. godine Sarajevu. U nastavku su navedena Pravila učešća.

Opće informacije

 • Organizator dm dječije utrke je kompanija dm drogerie markt d.o.o. u daljnjem tekstu Organizator.
 • dm Dječija utrka će se održati 9.6.2019. godine u Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. U utrci mogu učestvovati djeca od 6 do 8 godina starosti.
 • Ukupna dužina trase utrke iznosi 300 m. Startno mjesto i cilj su pozicionirani na istom mjestu.
 • Start utrke je u 09:00 h na Vilsonovom šetalištu (iza zgrade Historijskog muzeja).
 • Trasu utrke možete vidjeti na kraju teksta Pravila
 • Tokom trajanja utrke saobraćaj će biti zatvoren.
 • Kotizacija za Dječiju utrku se ne plaća.
 • Prijavu za učešće djeteta u utrci potrebno je da izvrši jedan roditelj/staratelj putem formulara za prijavu koji se nalazi na web stranici www.dm-zenskautrka.ba u periodu od 1.4.2019. do 15.5.2019. godine. Prijave koje stignu nakon navedenog perioda, neće biti prihvaćene.
 • Roditelj/staratelj djeteta koji je u skladu sa pravilima utrke registrovao svoje dijete za učešće u utrci u obavezi je da dječiju učesničku majicu preuzme u petak 7.6.2019. godine u periodu od 17:00 do 20:00h ili u subotu 8.6.2019. godine u periodu od 10:00 do 19:00h na dm registracijskom punktu u Sarajevu, Vilsonovo šetalište iza zgrade Historijskog muzeja.
 • Roditelji/staratelji i djece koji nisu iz Sarajeva ili iz drugog razloga nisu u mogućnosti preuzeti učesničke majice u gore naznačenim terminima, potrebno je da se najkasnije do 5.6.2019. putem e-maila: info@dm-zenskautrka.ba prijave za preuzimanje učesničkih majica na dan utrke. Preuzimanje će biti moguće najkasnije do 08:30 h.
 • Prilikom preuzimanja učesničkih majica i startnih brojeva, jedan od roditelja/staratelja je obavezan potpisati Obrazac o odgovornosti za učešće djeteta u utrci.
 • Nakon utrke će biti organizovana ceremonija dodjele nagrada te zabava za sve učesnike.

Sigurnost djece učesnika u dječijoj utrci

Organizator preduzima sve moguće mjere vezane za sigurnost učesnica i učesnika utrke. Svi roditelji/staratelji koji prijave djecu za učešće u utrci prihvataju da djeca trče na odgovornost roditelja. Organizator ne preuzima bilo kakvu odgovornost uslijed štetnog događaja za život, zdravlje ili imovinu učesnika. Ljubimci (životinje) kao i bilo koje prevozno sredstvo na točkovima nisu dozvoljeni na trasi utrke ili na startu/cilju utrke osim po posebnom odobrenju organizatora. Ukoliko se iz bilo kojeg razloga utrka mora otkazati (vremenski uslovi, nepredviđeni događaji i sl), organizator će naknadno obavijestiti učesnike o novom terminu utrke.

Učesnici

 • Pravo učešća u utrci imaju djeca u dobi od 6 do 8 godina, tj. djeca rođena u periodu od 10.6.2010. do 9.6.2013., za koju roditelji/staratelji smatraju da mogu istrčati utrku u navedenoj dionici od 300 m.
 • Svaki roditelj/staratelj prijavom svog djeteta daje saglasnost da se njegovo dijete na utrci takmiči na odgovornost roditelja/staratelja te da je upoznat s Pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati. Roditelj/staratelj se prijavom svog djeteta za učešće u utrci odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje da je dijete u odgovarajućoj psiho-fizičkoj kondiciji primjerenoj za ovu utrku čime daje saglasnost da dijete može učestvovati u utrci. U ovu svrhu roditelj/staratelj će potpisati Obrazac o snošenju odgovornosti za učešće djeteta u utrci.
 • Organizator je osigurao medicinsku zaštitu skladno pravilima održavanja utrka. Medicinsko osoblje će biti na raspolaganju duž cijele trase utrke, a vozilo hitne pomoći samo na startu/cilju utrke.
 • Ukoliko to želi i smatra potrebnim, roditelj/staratelj može biti pratnja djetetu na utrci, odnosno trčati s njim. Ukoliko je navedeno slučaj, roditelj/staratelj ne smije uticati na rezultat utrke niti pomagati djetetu da trči, već se pojavljuje u svojstvu pratnje na utrci.

Rezultati i nagrade

Svi učesnici će nakon utrke dobiti medalje i prigodan poklon organizatora, a za najbolje ostvareni plasman predviđene su nagrade, i to za prva tri mjesta dm poklon kartice u vrijednosti od 30 KM. Nagradu može osvojiti isključivo ona takmičarka /onaj takmičar koji je prijavljen i registrovan za učešće u utrci.

Ostalo

Prijavom na utrku roditelj/staratelj djeteta učesnika je saglasan da Organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe javne promocije događaja. Organizator će lične podatke djece koji su navedeni u Formularu za prijavu na utrku koristiti isključivo u svrhu identifikacije učesnika, komunikacije sa učesnicima po pitanju informacija o dm dječijoj utrci i konfekcijskog broja majice. Ime i prezime učesnika će se koristiti u svrhu objave rezultata koje su ostvarili na utrci ukoliko bude bilo potrebe za objavom rezultata. Rezultati utrke sa imenima i prezimenima učesnika i učesnica mogu biti preuzeti i od strane medija i javnih glasila u cilju informisanja javnosti.

Organizator će interno čuvati rezultate utrke 5 godina u arhivi nakon čega će isti biti uništeni.

Osvježenje je osigurano na startnom i ciljnom prostoru.

Organizator ne snosi troškove prevoza do mjesta utrke niti troškove parkinga.

Limit utrke

Limit za završetak utrke je pola sata.

Za sva pitanja i dodatne informacije vezane za utrku na raspolaganju su Vam: e mail: info@dm-zenskautrka.ba, obrazac na stranici te broj telefona 033 778 300 na koji možete pozivati svakim radnim danom u periodu od 08:00 do 16:00 sati.