DAS gesunde PLUS saveznici za uspješno bavljenje sportskim aktivnostima!

DAS gesunde PLUS saveznici za uspješno bavljenje sportskim aktivnostima!

Bez obzira koliko često se bavite trčanjem te da li su vaši motivi gubitak kilograma, kondicija ili ipak zavidni rezultati na utrci, važno je da u organizam unesete kvalitetnu hranu koja će vam i za vrijeme utrke osigurati dovoljno energije i tečnosti.

Bez obzira koliko često se bavite trčanjem te da li su vaši motivi gubitak kilograma, kondicija ili ipak zavidni rezultati na utrci, važno je da u organizam unesete kvalitetnu hranu koja će vam i za vrijeme utrke osigurati dovoljno energije i tečnosti.

Tokom utrke Vaše tijelo gubi ogromne količine energije posebno u ljetnom periodu, pa je važno da pored kvalitetne ishrane bogate bjelančevinama i proteinima u organizam unesete i dovoljno tečnosti. Tokom dana, a posebno za vrijeme utrke je važno da pijete mnogo vode, čaja i izotoničnih napitaka koji će vam nadoknaditi minerale i vodu koju gubite znojenjem.

Predlažemo vam DAS gesunde PLUS proizvode za sportiste ali i sve one koji se bave bilo kakvom fizičkom aktivnošću, koji će vam pomoći da tijelu osigurate dovoljno energije, tečnosti te podstaknete rast i razvoj mišićne mase.


DAS gesunde PLUS, L-Karnitin, kapsule

Dodatak su prehrani, posebno za sportaše. Sadrže magnezij i vitamine B6 i B12, koji su važni nutrijenti za metabolizam i normalnu funkciju mišića i živaca. Karintin kapsule daju veliki doprinos ravnoteži elektrolita i održavanju zdravih kostiju. Posebno se preporučuju za snagu i izdržljivost sportaša koji su izloženi velikim opterećenjima.

Preporučena doza: Uzmite 1 kapsulu dnevno s tekućinom (na primjer pola čaše vode).


DAS gesunde PLUS, Magnezij + Kalcij + D3, tablete

Magnezij, kalcij i vitamin D3 imaju pozitivan učinak na funkciju mišića i živaca i važni su za zdrave kosti i zube. Tablete pomažu performanse tijela, posebno u periodu povećanog stresa.

Preporučena doza: Uzmite jednu tabletu dnevno s tekućinom (na primjer pola čaše vode).


DAS gesunde PLUS
, Magnezij ulje u spreju

Ima umirujući učinak na bol i napetost u mišićima, a pogodan je i za njegu kože. Idealan je za masažu nakon sportskih aktivnosti i ima neutralni pH. Kao praktični sprej može se primijeniti selektivno.

Primjena: Raspršite 5 do 10 prskanja magnezijeva ulja izravno na kožu i umasirajte. Ukoliko je potrebno, ponovite tretman nekoliko puta dnevno. 1 ml raspršivača magnezijeva ulja sadrži oko 100 mg čistog magnezija. Otopina može ostati na koži ili je isperite vodom nakon oko 15 minuta.


DAS gesunde PLUS, tablete za zglobove  

Tablete čuvaju zdravlje kostiju i hrskavice zahvaljujući vitaminima i elementima u tragovima kao što su bakar, cink i mangan. Bakar koji poboljšava stanje vezivnog tkiva i vitamin B6 doprinose normalnom metabolizmu - za zdrav, vitalan i aktivan život u starosti.

Preporučena doza: Uzmite 1 tabletu dnevno s tekućinom. Preporučeni dnevni unos ne smije se  premašiti.


Sportness, Shake, Cookies & Cream

Proteinski prah obogaćen s devet esencijalnih vitamina i magnezija. Posebno je pogodan pri intenzivnom bavljenju sportom jer povećava nivo bjelančevina. S okusom keksa i vrhnja. Savršeno za miješanje u vodi ili mlijeku s niskim sadržajem masti.

Priprema: Pripremite 1 porciju od 30 g = otprilike 3 kašike s 300 ml vode ili 300 ml mlijeka s niskim udjelom masti (1,5% masti). Za sportove izdržljivosti: 1-2 obroka tokom dana (najmanje 1 sat nakon treninga). Za trening s tegovima: 2-3 obroka tokom dana (optimalno do 1 sat nakon treninga).


Sportness, Pločica, banana i kakao PLOCICA BANANA I KAKAO

32%  proteinska pločica s kombinacijom okusa kakao i banana odličan je energetski dodatak. 


DAS gesunde PLUS, Magnezij, šumeće tablete
 

Idealan dodatak prehrani s magnezijem. Magnezij poboljšava prirodnu funkciju mišića u svakodnevnom životu. Dodatak magnezija može smanjiti umor, posebno prilikom bavljenja sportom. S osvježavajućim okusom limuna, bez dodatog šećera. 

Preporučena doza: U jutarnjim i večernjim satima otopiti jednu šumeću tabletu u čaši vode (200 ml).


Sportness, Napitak, Vanilija

Proteinski napitak koji možete koristiti u kombinaciji sa zobenim pahuljicama ili kao samostalni obrok. Nije obogaćen mastima i visokim sadržajem proteina, a doprinosi rastu i održavanju mišićne mase. Pogodan je za pokrivanje sve većih zahtjeva proteina u sportskim aktivnostima i može se uzimati kao obrok ili međuobrok.


Sportness, Iso Sport, Napitak, limun i grejp

Izotonično osvježavajući napitak s magnezijem, kalcijem i važnim vitaminima koji podupiru mišićnu funkciju tijela i nadoknađuju gubitak tekućine tokom fizičke aktivnosti. Elektroliti u piću nadoknađuju hranjive tvari, što ga čini izvrsnim za konzumacijom prije, tokom i nakon vježbanja. Osvježavajući okus limuna i grejpfruta, s prirodnom mineralnom vodom


dmBio, sok, Nar, Aronija i Acai

Ukusna kombinacija zdravog voća. Svi sastojci su iz eko uzgoja, bez aditiva. Može se konzumirati samostalno ili kao dodatak drugim voćnim napicima ili desertima. Veganski proizvod.