Sjajan odaziv na 2. dm žensku utrku

Sjajan odaziv na 2. dm žensku utrku

U konkurenciji više od 650 učesnica pobijedila Biljana Cvijanović

Novčane nagrade za tri prvoplasirane

U organizaciji kompanije dm na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu u nedjelju 1.7. je održana 2. dm ženska utrka na koju se prijavilo 880 učesnica iz cijele Bosne i Hercegovine, a uspješno je završilo više od 650. Znatno više trkačica u odnosnu na prošlu godinu, pokazatelj je kako je ovaj sportsko-rekreativni događaj postao nezaobilazan u kalendaru mnogih dama, koje ni kiša nije spriječila da sudjeluju u jednoj od najmasovnijih ženskih utrka u našoj zemlji.

Utrka je startala u 10 sati ujutro iza zgrade Zemaljskog muzeja, a učesnice su imale zadatak savladati izazov od 5K, što je 1,5K više od prošle godine. U velikoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Biljana Cvijanović, koja je i prošle godine odnijela pobjedu. Drugoplasirana je Lucia Kimani,  a treće najbolje vrijeme ostvarila je Selma Zrnić.

 „Drago mi je da sam opet u Sarajevu i već drugi put na dm utrci. Jako sam uzbuđena zbog pobjede ali i činjenice da broj sudionica raste. Iako je padala kiša žene su došle da trče, da se bave nekom aktivnošću i to je super“ izjavila je Cvijanović, koja danas rekreativno trči dok se ranije profesionalno bavila atletikom.

Za nešto veći trkaći izazov ove godine dm je osigurao još veći novčani nagradni fond. Tako je za osvojeno prvo mjesto uručena novčana nagrada od 400 KM, za drugo 300 KM i za osvojeno treće mjesto nagrada od 200 KM. Bez obzira na plasman, sve učesnice nakon utrke dobile su finišersku medalju, majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke: Becutan, ebelin, essence, Orbico Beauty, Rexona, sebamed, Violeta i Wilkinson.

Uz osvježenje zdravim napicima, učesnice su druženje nastavile na After Run zabavi uz dobru muziku, dok su im na promotivnim štandovima partneri 2. dm ženske utrke priredili brojne zanimljivosti i poklon iznenađenja.

Održana i prva dm babybonus dječija utrka

Osim dama, danas su na Vilsonovom šetalištu u organizaciji dm-a trčali i mališani. Sa startom u 9 sati ujutro održana je dm babybonus dječija utrka na 300 metara. Sudjelovalo je više od 190 djece u dobi od 4 do 6 godina, a tri najbrža mališana osvojila su dm poklon kartice u vrijednosti od 50 KM. Svu djecu, sudionike utrke, dm je nagradio medaljama, vrijednim poklonima i pripremio prigodno druženje uz zabavne aktivnosti u dječijem kutku.

„Gotovo dvostruko veći broj učesnica ove godine potvrda je kako su dame prepoznale dm žensku utrku kao atraktivan događaj u kojem žele sudjelovati. Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da su danas na Vilsonovom bile učesnice iz svih krajeva naše zemlje, kako profesionalne atletičarke tako i žene koje rekreativno povremeno trče. Također, veliki odaziv mališana na prvu dm babybonus utrku govori nam da smo interes za zdravim i aktivnim načinom života, osim među pripadnicama ljepšeg spola, uspjeli probuditi i među djecom i njihovim roditeljima“, izjavila ja Ajla Hadžić, menadžerica Marketinga dm-a BiH.

Podrška projektu Bolnica za plišane medvjediće

Povodom organizacije prve babybonus dječije utrke dm je odlučio dodatno podržati najmlađe u usvajanju dobrih životnih navika. Tako je donacijom od 3.000 KM pomogao realizaciju projekta „Bolnica za plišane medvjediće“, čiji je cilj da kroz zabavne radionice djecu oslobodi često prisutnog straha od „bijelih mantila“ i educira o važnosti medicinskog pregleda. Projekt, koji će se realizirati u školama i vrtićima Kantona Sarajevo, sprovest će vrtić Ću-Ću u saradnji sa studentima Medicinskog fakulteta iz Sarajeva.

 „Kultura održavanja zdravlja uveliko ovisi o stečenom znanju i iskustvu u najranijoj dobi. Kroz igru simulirat ćemo preglede kod doktora koji se odvijaju u bolnicama, a tom prilikom, ćemo 'liječiti' plišane igračke mališana”, pojasnila je direktorica vrtića Ću-Ću, Indira Krkbešević koja se nakon preuzimanja čeka donacije zahvalila kompaniji dm što je prepoznala značaj projekta.