Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku

Otvorene prijave za 3. dm žensku utrku

Takmičarska od 7K i rekreativna od 3,5K

Otvorene su prijave za 3. dm žensku utrku koja će se pod sloganom „U korak s promjenama - Run the change“, održati 9.6.2019., na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Promjene koje, s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života među pripadnicama ljepšeg spola, ove godine uvode organizatori sve popularnije i masovnije ženske utrke u našoj zemlji podrazumijevaju realizaciju dvije utrke za dame: takmičarske od 7K i rekreativne od 3,5K.

„U želji da kod što većeg broja žena podstaknemo promjene navika kojima će unaprijediti brigu o svom zdravlju, kao što je trčanje, organizujemo dvije utrke različite dužine. Na ovaj način i dame koje se rekreativno bave trčanjem kao i one koje imaju profesionalnog atletskog iskustva mogu odabrati preferiranu dužinu utrke, u skladu sa svojom fizičkom spremnošću i željom za izazovima “, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm.

Pravo učešća u utrkama imaju sve fizički sposobne ženske osobe koje se do predviđenog roka, 15.5.2019., prijave na odabranu utrku putem web stranice, www.dm-zenskautrka.ba, koje nisu mlađe od 13 godina te koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci. Moguće je prijaviti se i učestvovati samo na jednoj utrci po vlastitoj želji.

Kotizacija za takmičarsku utrku je 15 KM, a za rekreatvinu 7 KM. Uplata se može izvršiti online putem službene stranice utrke, ili općom uplatnicom na bilo kojem šalteru banke, pošte te putem internet bankarstva. Više informacija o registraciji, kao i korisni savjeti kako se pripremiti za utrke, dostupno je na službenoj web stranici utrke www.dm-zenskautrka.ba.

Sve učesnice 3. dm ženske utrke, bilo da svoje trkaće sposobnosti okušaju na takmičarskoj trasi dužine 7 km, ili se odluče za rekreativnu od 3,5 km, po završetku dobit će finišersku medalju, dri-fit majicu te bogat poklon paket dm-a i partnera utrke.

 

Najbrže učesnice takmičarske utrke bit će i nagrađene. Tri prvoplasirane očekuju poklon kartice dm-a, u iznosu od 300 KM za osvojeno prvo mjesto, od 200 KM za osvojeno drugo mjesto, a trećeplasiranoj bit će uručena dm poklon kartica u vrijednosti od 100 KM.

S ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan u Vilsonovom šetalištu, za mališane od 6 do 8 godina, kompanija dm će organizovati i dm dječiju utrku. Troje najbržih mališana bit će nagrađeno dm poklon karticama u iznosu od 30 KM. Učestvovanje u dm dječijoj utrci je besplatno, a putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba učešće djece roditelji i staratelji mogu prijaviti također do 15.5.2019. godine.

Iza zgrade Historijskog muzeja u Vilsonovim šetalištu, start dječije utrke planiran je u 9 sati, a u okviru 3. dm ženske utrke, rekreativna je planirana u  9:30, a takmičarska u 10:30 sati. Nakon službenog dijela, održat će se After Run zabava uz nastup DJ-a, brojne promocije i degustacije dmBio proizvoda.

Partneri 3. dm ženske utrke su: essence, Jana, Rexona, Violeta i Wilkinson, a prijatelji: Afrodita, Autan, Curaprox, ebelin, Nivea, Pfanner, Plantago i Tosama. Medijski partneri su RSG i Antena Sarajevo.