Otvorene prijave za 2. dm žensku utrku

Otvorene prijave za 2. dm žensku utrku

5K izazov uz zabavu i poklone

Otvorene su prijave za 2. dm žensku utrku koja će se 1.7.2018., s početkom u 10 sati ujutro, održati na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu. Dužina dionice ove godine je 5k, što je 1,5k više od prošle godine.

Pravo učešća u utrci imaju sve ženske osobe ne mlađe od 13 godina, koje svoje zdravlje neće narušiti učešćem u utrci te koje do predviđenog roka, 3.6.2018., putem web stranice www.dm-zenskautrka.ba prijave svoje učešće.

 

Na sportsko-rekreativnim događaju takmičarskog karaktera, kreiranim s ciljem promocije zdravog i aktivnog načina života, najbržim trkačicama bit će uručene vrijedne novčane nagrade.

 

Ove godine novčani nagradni fond je još veći te je za osvojeno prvo mjesto planirana novčana nagrada od 400 KM, za drugo 300 KM i za osvojeno treće mjesto nagrada od 200 KM. Bez obzira na plasman, sve učesnice nakon utrke dobit će finišersku medalju, majicu i bogat poklon paket dm-a i partnera utrke.

 

Kotizacija za utrku iznosi 10 KM, a uplata se može izvršiti online uz pomoć kartice putem službene stranice utrke www.dm-zenskautrka.ba ili putem opće uplatnice na bilo kojem šalteru banke, pošte te putem internet bankarstva. Više informacija dostupno je na službenoj web stranici utrke: www.dm-zenskautrka.ba.  

Osim utrke za dame, s ciljem uključivanja i najmlađih u aktivnosti kojima se promovišu zdrave životne navike, isti dan u Vilsonovom šetalištu kompanija dm će organizovati i dm babybonus dječiju utrku. Za mališane od 4 do 6 godina start je planiran u 9 sati, a nakon što uspješno savladaju predviđenih 300 metara, u dječijem kutku očekuje ih druženje uz različite edukativne i zabavne aktivnosti. Tri najbrža mališana osvojite će poklon pakete u vrijednosti od 50 KM, dok i sve ostale mališane koji budu učestvovali očekuju vrijedni pokloni.

Podsjećamo, prošle godine više od 350 učesnica je uspješno istrčalo 1. dm žensku utrku na koju su se odazvale i iskusne trkačice, ali u najvećem broju izazov su prihvatile žene koje se trčanjem bave rekreativno. Pobjedu je ostvarila Biljana Cvijanović, koja je predviđena 3.5 kilometra istrčala za 11 minuta, 45 sekundi i 90 stotinki što je uistinu odličan rezultat.

 

Partneri 2. dm ženske utrke su Becutan, ebelin, Orbico Beauty, Rexona, sebamed, Violeta, Wilkinson. Medijski partneri su Antena Sarajevo i Ladies In.