U korak sa mobilnim aplikacijama

U korak sa mobilnim aplikacijama

Ukoliko ste tek počele sa trčanjem, mobilne aplikacije mogu vam biti od koristi, posebno kada trčite na kraćim distancama.

Zahvaljujući mobilnim aplikacijama za trčanje, od sada informacije o svojim uspjesima možete pohranjivati na jednom mjestu, dobijati savjete, pratiti vaše kilograme i uz pomoć samo jednog klika informisati prijatelje i kada nisu s vama.

U nastavku smo izdvojili nekoliko popularnih i besplatnih aplikacija koje će trčanje učiniti još interesantnijim.

Sports Tracker

Spada među najpopularnije mobilne aplikacije namijenjene za praćenje sportskih aktivnosti kod korisnika. Aplikacija uz pomoć GPS-a prati vaše kretanje pružajući vam pri tom pregled mape i broja pređenih kilometara, izgubljenih kalorija, broj otkucaja srca, utrošenu energiju, prosječnu brzinu i slično. Ova aplikacija osim navedenih podataka pružit će vam i mogućnost da napravite plan treninga, vodite evidenciju o tjelesnoj težini.

Endomondo - Running & Walking

Endomondo aplikacija za trčanje posjeduje mogućnost integracije s music playerom što vam omogućava da tokom treninga slušate muziku. Uz pomoć ove aplikacije bilježite staze, rekorde, mjerite otkucaje srca, ali i imate mogućnost da zabilježene rezultate podijelite s prijateljima što pruža dodatnu zabavu.

Runtastic Running & Fitness

Runtastic aplikacija za vrijeme trčanja koristi GPS za mapiranje i praćenje vaše putanje. Ukoliko preuzmete ovu aplikaciju moći ćete putem društvenih mreža podijeliti svoje rezultate s prijateljima, ali i bilježiti rezultate pređenih kilometara te udaljenost i utrošene kalorije.

Izvor: Tom's Guide